Kring van Actuarieel Analisten (KAA)

De Kring van Actuarieel Analisten (KAA) organiseert netwerkbijeenkomsten met onderwerpen die aansluiten bij de specifieke werkzaamheden van de actuarieel analist. Eén keer per jaar wordt een inhoudelijke bijeenkomst gecombineerd met een activiteit met een informeel/sociaal karakter.

 

Het lidmaatschap is gratis voor leden van het AG. Ook geïnteresseerden, die geen lid zijn van het AG, zijn welkom bij de bijeenkomsten van de kringen.

 

Bestuur

W. de Klerk Actuarieel Analist AG (Willem), voorzitter

N.E. Bakker Actuarieel Analist AG (Niels)

C.A. Tuin Actuarieel Analist AG (Caroline)

 

Activiteiten

Bijeenkomst ORSA (19 juni 2019)

Gabe Langhout (risicomanager bij Vivat) gaf tijdens de goed bezochte kringbijeenkomst een uitgebreide toelichting op de ORSA bij een verzekeraar met Leven- en Schadeproducten en een SCR-berekening op basis van de SII standaard formule.

 

Het belang van een ORSA stond centraal, immers de risico’s voor en belangen van alle betrokken partijen moeten inzichtelijk worden gemaakt en waar nodig gevolgd worden door een risico mitigerende actie. Gabe gaf uitgebreid voorbeelden van het ORSA-proces, het risicoprofiel en de risk appetite van de verzekeraar, het bepalen van de materialiteit van risico’s, stress testing en het herstelvermogen van de onderneming.

 

De Kringbijeenkomsten zijn vanwege het inhoudelijke en netwerkkarakter een aanbeveling voor alle Kringleden. Het bestuur ontmoet u graag tijdens de eerstvolgende bijeenkomst!

 

 

Publicaties

Verslag bijeenkomst Kring van Actuarieel Analisten (Magazine De Actuaris, uitgave, 21-1 september 2013)

 

Aanvullende informatie

Aantal leden: 175

Contact bureau AG: Inge Duenk (030-6866193)

 

Aanmelden

Wilt u meer informatie of zich direct aanmelden als lid van de Kring van Actuarieel Analisten? Dan kunt u dit als AG-lid aangeven in uw online profiel op het ledendeel van de website. Geen lid van het AG? Stuur dan een e-mail naar Esther Oostveen.