Kring van Actuarissen in Curaçao en Suriname (KriACS)

De Kring van Actuarissen in Curaçao en Suriname (KriACS) organiseert bijeenkomsten voor actuarissen en actuarieel analisten in het Caraïbisch gebied en Suriname omdat de afstand tot Nederland te groot is om deel te nemen aan kringbijeenkomsten.

 

Het lidmaatschap is gratis voor leden van het AG. Ook geïnteresseerden, die geen lid zijn van het AG, zijn welkom bij de bijeenkomsten van de kringen.

 

Bestuur

Drs. M.R. Merhai AAG (Mario)

E.M. Velgersdijk AAG (Elma)

C.F. Lim A Po MSc AAG (Charissa)

 

Activiteiten

Caribbean School 2017: Big Data (18 t/m 20 oktober 2017)

De Caribbean School 2017, met als thema Big Data, ging van start met een korte introductie door prof. dr. Sandjai Bhulai (hoogleraar Business Analytics aan de VU), over de legio aan (soms angstaanjagende) mogelijkheden die hedendaagse technologie biedt, begon de Carribean School 2017 met de theoretische fundamenten voor predictive models.

 

Het werd een compacte tour in het proces van predictive modelling, waarbij het belang van databewerking goed werd benadrukt. Na het theoretisch deel konden de Curaçaose en Surinaamse actuarissen zelf aan de slag met programmeertaal R in R Studio. Er werd geëxperimenteerd met verschillende regressietechnieken - van lineaire methodes (partial least quares, partial component) tot non-lineaire methodes (neurale netwerken). Naast regressiemethodieken, werd getoond dat R Studio ook modellen heeft om data te classificeren en te clusteren. Er werden diverse handvatten aangereikt om zelf aan de gang te kunnen gaan met predictive modelling.

 

     

 

Op donderdag werd de overstap van techniek naar business modellen gemaakt. Verschillende business modellen passeerden de revue en de aanwezigen werden uitgedaagd om out of the box te denken. Men moest voor een eigen business of project de business canvas invullen en vervolgens out of the box denken hoe de “4.0 revolutie” een bedreiging of een kans kon zijn voor deze business. De business modellen liepen uiteen, van individuele energieproducent, futuristic bed & breakfast tot aan innovatieve ideeën omtrent financiering van een blijf-van-mijn-lijfhuis. De dag werd afgesloten met sprekende voorbeelden van disruptive technologies.

 

 

Aanvullende informatie

Aantal leden: 20

Contact bureau AG: Inge Duenk (030-6866193)

 

Aanmelden

Wilt u meer informatie of zich direct aanmelden als lid van de Kring van Actuarissen in Curaçao en Suriname? Dan kunt u dit als AG-lid aangeven in uw online profiel op het ledendeel van de website. Geen lid van het AG? Stuur dan een e-mail naar Esther Oostveen.