Winnaars Johan de Witt scriptieprijs

Iris Nonneman wint Johan de Witt scriptieprijs 2020

Donderdag 26 november 2020 ontving Iris Nonneman MSc, tijdens het online Najaarscongres van het Koninklijk Actuarieel Genootschap, uit handen van juryvoorzitter Jos Berkemeijer AAG de Johan de Witt scriptieprijs 2020 voor haar scriptie “Personalised prediction of the time to the first relapse for patients with Relapsing Remitting Multiple Sclerosis”.

 

Jos Berkemeijer AAG (links) en Iris Nonneman MSc (rechts)

 

Relapsing Remitting Multiple Sclerosis (RMSS) is een progressieve ziekte waarbij klachten verlopen in een golfbeweging: periodes van aanvallen (relapsing) wisselen af met die van herstel (remitting). Er is een groot aantal ziekte modificerende behandelingen beschikbaar voor RMSS, maar onderzoek heeft aangetoond dat de behandeling afgestemd moet worden op de specifieke kenmerken van de patiënt. Het onderzoek van Iris Nonneman draagt hieraan bij door het vergelijken van modellen voor het voorspellen van de tijd tot de volgende aanval nadat een patiënt verandert van behandeling. Dit kan artsen en patiënten helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over de keuze van behandeling.

 

Het onderwerp van de scriptie is hoogst origineel, het geheel is goed en accuraat uitgewerkt en de methodologie is een mooie combinatie van traditionele en nieuwe technieken. Bovenal was de jury gecharmeerd van het gegeven dat technieken die diep verankerd liggen in de actuariële praktijk en literatuur, worden toegepast op een ander vakgebied. Dit past binnen de ambitie van het Koninklijk Actuarieel Genootschap om actuariële kennis meer toe te passen in aanpalende domeinen en daarmee de reikwijdte van het vakgebied te vergroten.

 

Iris Nonneman MSc (1997) studeerde Actuarial Science and Mathematical Finance aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment werkt zij bij PWC. Download de presentatie van Iris Nonneman>>

 

 

Winnaars scriptieprijs

2020: Iris Nonneman MSc (rechts)

 

2019: Mike Pieters MSc (rechts)

 

2018: dr. Ted van der Aalst (rechts)

 

2017: Melchior Mattens MSc (rechts)

 

2016: Stefka Kirilova Asenova MSc (rechts)

 

2015: Maxime Clijsters MSc (rechts)

 

2014: Zhiqiang Chen MSc PhD (links)

 

2013: dr. Leendert van Gastel (links)

 

2012: Zina Lekniute (rechts)

 

2011: Jenneke Meijer MSc AAG (links)