Kring Internationaal

Kring Internationaal brengt actuariële professionals samen die geïnteresseerd zijn in de internationale actuariële ontwikkelingen. De kring levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de actuariële beroepsuitoefening en de continuïteit van de vaktechnische uitvoering. Hiertoe organiseert de kring inhoudelijke netwerkbijeenkomsten. Daarnaast onderhoud de kring contacten met leden die in het buitenland wonen en/of werkzaam zijn.

 

Het lidmaatschap is gratis voor leden van het AG. Ook geïnteresseerden, die geen lid zijn van het AG, zijn welkom bij de bijeenkomsten van de kringen en betalen € 75 deelnamekosten per bijeenkomst.

 

Bestuur

C.A. Tuin Actuarieel Analist AG (Caroline), voorzitter

Drs. S.M.A.A. Buckens AAG (Stephan)

A.A.M. Kok AAG Hon FIA (Ad)

Ir. R.E. van Leeuwen AAG (Rob)

Drs. I.A. Venetiaan AAG (Ilemele)

Ir. M.S. Visser AAG CERA (Marc Simon)

Drs. P. van Vlijmen AAG FRM (Pelle)

 

Activiteiten

Bijeenkomst The Australian Connection (8 juni 2017)

Donderdag 8 juni 2017 organiseerde Kring Internationaal haar zesde bijeenkomst met sprekers en deelnemers die, of in Utrecht aanwezig waren of vanuit het buitenland deelnamen. Caroline Tuin, voorzitter van Kring Internationaal, opende de bijeenkomst en introduceerde de verschillende sprekers die de rol van de actuaris in Australië toelichtten.

 

Daniel Smith, sinds 2014 voorzitter van the Institute of Actuaries of Australia en werkzaam bij Taylor Fry, vertelde via een Skype verbinding vanuit Australië, waarom een luchtvaartmaatschappij als Qantas actuarissen in dienst heeft. Doordat in Australië de nadruk meer op risk management ligt hebben bedrijven als Qantas actuarissen in dienst.

 

  

 

Vervolgens lichtte Cornelis Slagmolen, tot recent werkzaam als manager Actuarial Consulting voor Deloitte in Sydney, de verschillen in werkterrein voor actuarissen in Australië ten opzichte van de Nederlandse situatie toe. Zo is er bijvoorbeeld op het gebied van pensioenen een groot verschil. Australië kent namelijk een DC-systeem, waarbij op de pensioendatum nauwelijks anuïteiten worden aangekocht, maar het kapitaal kan worden ontvangen als een bedrag ineens, of bijvoorbeeld in de vorm van een tijdelijke uitkering. 

 

De bijeenkomst werd afgesloten met een discussie over de presentaties en de besproken verschillen tusen Nederland en Australië, waarbij ook de deelnemers vanuit het buitenland per e-mail vragen konden stellen aan de sprekers.

 

 

Aanvullende informatie

Aantal leden: 55

Contact bureau AG: Fatima Zahouani (030-6866312)

 

Aanmelden

Wilt u meer informatie of zich direct aanmelden als lid van Kring Internationaal? Dan kunt u een e-mail sturen aan Gonnie Winters.