Over CERA

De actuariële rol verschuift meer en meer richting de risicomanagement rol. Waar actuarissen voorheen berekeningen uitvoerden gaat het vandaag de dag meer over de vraag, wat doen we nu met die berekeningen?

 

De actuariële beroepsgroep is bij uitstek in staat deze nieuwe rol op zich te nemen. Er zijn weinig cruciale beslissingen waar besturen van verzekeraars en pensioenfondsen niet het advies van een actuaris vragen. In de huidige actuariële opleiding leren studenten tal van nieuwe technieken, methoden en inzichten ten behoeve van deze risicomanagement rol. Om u, als ervaren actuarieel professional, ook up to date te houden is de internationaal erkende CERA-opleiding van het Actuarieel Instituut (AI) een must.

 

Calculating your risk

Het programma biedt u een mix van theorie en praktijk en heeft tot doel handvatten te geven die direct toepasbaar zijn in de praktijk. U wordt bovendien uitgedaagd uw kwantitatieve skills en de kwalitatieve kant van risicomanagement te verenigen. U wordt daardoor een onmisbare sparringpartner als het om het inschatten van risico’s gaat.

 

CERA Internationaal

Het werkgebied van actuarissen verandert voortdurend. Dat is niet alleen in Nederland het geval, maar dat gebeurt overal ter wereld. Dat betekent niet dat actuarissen terrein verliezen. Integendeel! Actuarissen beschikken over kennis en vaardigheden die goed toepasbaar zijn op andere terreinen dan verzekeringen en pensioenen.

 

CERA is een initiatief van dertien actuariële beroepsorganisaties uit verschillende werelddelen die gezamenlijk 80% van alle actuarissen in de wereld vertegenwoordigen. Sinds de oprichting van de CERA Global Association in 2009 zijn er inmiddels meer dan 4.000 actuarissen met een CERA-titel.

 

Kijk voor meer informatie over de CERA Global Association op de CERA website.

 

Voor wie?

De opleiding is gericht op actuariële professionals - actief in pensioen, leven, schade en/of zorg, die zich verder willen bekwamen in alle facetten van risicomanagement. De opleiding is ontworpen op basis van de (huidige) eindtermen van het Koninklijk Actuarieel Genootschap voor actuarissen. De opleiding is ook uitermate interessant voor actuarieel analisten, echter de CERA-titel wordt alleen verleend in combinatie met de AAG titel.

 

 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met het Actuarieel Instituut op telefoonnummer 030-6866150 of per e-mail info@ag-ai.nl.