Wat is een actuarieel professional?

De behoefte aan actuarieel geschoolden is onveranderd hoog en blijft ook hoog. Dat de wereld verandert weten we en dat we daarop moeten inspelen is belangrijk. Actuariële professionals overzien de verschillende factoren die invloed hebben op financieel risico en veiligheid. In essentie zijn actuariële professionals creatieve probleemoplossers. Zij geven inzicht in financiële risico’s en zijn werkzaam in de financiële dienstverlening, zoals verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, advieskantoren en banken, maar ook bijvoorbeeld De Nederlandsche Bank en de Belastingdienst.

 

Ben jij handig met cijfers, goed in wiskunde en heb je interesse financieel economische vraagstukken, dan is een toekomst als actuarieel professional een hele interessante optie voor je!

 

Een carrière als actuarieel professional (bijvoorbeeld actuaris of actuarieel analist) is uitdagend en levert je veel op. Het werk sluit goed aan bij je studie, iedere werkdag is anders en je leert veel. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn goed. Door pas afgestudeerden wordt het werk als actuarieel professional goed gewaardeerd. Wist je bijvoorbeeld dat het beroep actuaris de laatste zes jaar als beste startfunctie gekozen in een onderzoek over Studie en Werk?

 

Wil je meer te weten komen over actuariële professionals, bezoek dan de website van het Koninklijk Actuarieel Genootschap AG. Wil je meer weten over onze actuariële studies, neem dan vrijblijvend contact op via telefoonummer 030-6866150 of per e-mail info@ag-ai.nl.