Actuarial Association Europe (AAE)

De Actuarial Association of Europe (AAE) werd opgericht in 1978 om de verschillende actuariële beroepsverenigingen in Europa te vertegenwoordigen. Het doel van de AAE is onafhankelijke informatie en adviezen te verstrekken aan de verschillende organisaties van de Europese Unie - de Commissie, de Raad van Ministers, het Europees Parlement en EIOPA - op actuariële vraagstukken in de Europese wetgeving. De AAE vertegenwoordigd 25.000 actuarissen van 36 lidorganisaties in 35 Europese landen.

 

 

International Actuarial Association (IAA)

De International Actuarial Association (IAA), opgericht in 1895, is de wereldwijde vereniging van professionals actuariële verenigingen. De IAA, gevestigd in Ottawa (Canada), vertegenwoordigd ongeveer 65.000 actuarissen in meer dan 110 landen.

 

      

CERA Global Association (CGA)

CERA is een initiatief van dertien actuariële beroepsorganisaties uit verschillende werelddelen die gezamenlijk 80% van alle actuarissen in de wereld vertegenwoordigen. Sinds de oprichting van de CERA Global Association in 2009 zijn er inmiddels meer dan 4.000 actuarissen met een CERA-titel.