logo
Actuarieel Instituut | Permanente Educatie
31 augustus 2021
  Diverse leergangen voor financiŽle professionals - schrijf nu in!
Geachte mevrouw Mandjes-Heese (Superuser),

Schrijf u in voor één van onze compacte leergangen voor financiële professionals binnen én buiten het actuariële werkveld.

 

Dit najaar staan de volgende leergangen op de agenda:

 

Leergang Basisactuariaat voor financials

4 dagdelen (7 en 14 oktober, 4 en 11 november 2021), Johan de Witt huis (Utrecht), € 1.675

 

 

Deze leergang is ontwikkeld voor professionals uit de verzekeringssector, die veel samenwerken met actuarissen: controllers, accountants, maar ook Investor Relations professionals en beleggers.

 

Tijdens deze leergang staan de actuariële berekeningen van premie en voorziening centraal, waarbij vooral gekeken wordt naar de gedachtegang achter de berekeningen. Deze invalshoek geeft de ruimte om de link te leggen met verschillende rapportages (IFRS, Solvency II) en bedrijfsprocessen (risk management, prijsstelling) die tot uw werkdomein behoren. Meer informatie en inschrijven>>

 

Leergang Solvency II voor financials

4 dagdelen (2, 9, 16 en 23 november 2021), Johan de Witt huis (Utrecht), 6 PE-punten, € 1.750

 

 

Deze leergang is vooral interessant voor actuarissen en actuarieel analisten - die nog niet beschikken over basiskennis van Solvency II – en voor professionals werkzaam in de verzekeringssector zoals controllers, accountants, Investor Relations professionals en beleggers.

 

U krijgt inzicht in de breedte van de kwantitatieve elementen in Solvency II die voor verzekeraars van belang zijn en raakt  vertrouwd met de financiële basistechnieken voor Solvency II. Ook kunt u na het volgen van de leergang de link leggen tussen de formele regelgeving en de berekeningen. Meer informatie en inschrijven>>

 

Het programma van 16 november is uitgebreid met 2 college uren, zodat er extra tijd is om te oefenen met de leerstof. Meer informatie is te vinden op onze website.

 

Leergang Corporate Risk

4 dagen (18 en 22 november, 2 en 13 december 2021), Johan de Witt huis (Utrecht), 24 PE-punten, € 2.750

 

 

Deze leergang biedt verbreding en verdieping van uw kennis over Corporate Risk.

 

Aan de hand van actuele casussen maakt u zich verschillende methodes en instrumenten voor Corporate Risk Management eigen. Hoe worden risico’s tijdig geïdentificeerd en op waarde geschat, zodat acties kunnen worden afgeleid en het risicoprofiel binnen de perken wordt gehouden? Met andere woorden: het vastleggen van de risk appetite van uw onderneming. Meer informatie en inschrijven>>

 

Inge Teutelink, Elisa Vandermeer en Harmen van der Panne

 

Bent u geïnteresseerd in onze webinars, trainingen, masterclasses, cursussen en leergangen en wilt u op de hoogte blijven van ons actuele aanbod? Houd dan onze agenda in de gaten en volg ons via LinkedIn.

logo
OFFICE: GROENEWOUDSEDIJK 80 | P.O. BOX 2433 | 3500 GK UTRECHT | THE NETHERLANDS
T +31(0)30 686 61 50 | E INFO@AG-AI.NL | W WWW.AG-AI.NL